:

Vilken kruka till monstera?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken kruka till monstera?
  2. Hur får man en tät monstera?
  3. Vilken jord vill monstera ha?
  4. Var klippa Monstera?
  5. Vart växer Monstera?
  6. Kan man klippa ner Monstera?
  7. Kan man klippa av rötterna på Monstera?

Vilken kruka till monstera?

Att plantera monstera Ett av alternativen är att ta en ytterkruka med hål i botten som du sedan täcker med ett lager av grus eller eventuellt krukskärvor. Ställ sedan ner din monstera i en innerkruka och ställ den stora krukan på ett växtfat så att vattnet har någonstans att ta vägen när du vattnar.

Hur får man en tät monstera?

I och med att monstera gillar att stå trångt behöver man inte byta storlek på krukan varje år. Två bra indikationer på att monsteran vill flytta ut är att rötterna börjar sticka ut ovanför jorden, eller att de “snurrar till sig” i krukan – välj då en runt 15% större kruka.

Vilken jord vill monstera ha?

Om plantan står mörkare så bromsas dess tillväxt. Monstera gillar inte direkt solljus, och temperaturen ska hållas kring 18-22 ° C. Jorden till en Monstera ska vara näringsrik, luftig och sandig. Lämplig jord är Naturgödslad blomjord, eller Blomjord.

Var klippa Monstera?

Beskärning av monstera Beskär då ovanför ett blad. Om luftrötterna blir alltför spretiga kan de kortas in och/eller stickas ner i krukjorden.

Vart växer Monstera?

Monstera (Monstera deliciosa), även kallad Adams revben efter bladens form, är en växt i monsterasläktet inom familjen kallaväxter och är hemmahörande i Syd- och Mellanamerikas tropiska områden. Växten är en epifyt som klättrar på andra träd för att ta sig upp till solljuset och kan bli uppemot 10 meter hög.

Kan man klippa ner Monstera?

Beskärning av monstera Bara vid behov, om plantan blir alltför yvig och gles. Beskär då ovanför ett blad. Om luftrötterna blir alltför spretiga kan de kortas in och/eller stickas ner i krukjorden.

Kan man klippa av rötterna på Monstera?

Luftrötterna hämtar upp syre till växten så det är bra om man låter några av dem vara kvar och hänga fritt medan de som har blivit lite för långa eller är allmänt i vägen kan man leda ner i växten eller beskära.