:

Hur får man Luktärter att blomma?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man Luktärter att blomma?
  2. Hur lyckas med Luktärter?
  3. Hur lång tid tar det för Luktärter att gro?
  4. Varför blommar inte min luktärt?
  5. Varför blommar inte Luktärtorna?
  6. Kan man odla Luktärter i kruka?
  7. Hur beskära Luktärter?

Hur får man Luktärter att blomma?

De förgrenar sig gärna och det här påverkar inte när de börjar blomma – det är bättre att ha kraftiga stadiga plantor som mår bra än att ha spinkiga slanor som bara vill lägga sig. Man kan toppa sina plantor flera gånger vid behov. När krukorna börjar bli fyllda med rötter är det dags att plantera om i större krukor.

Hur lyckas med Luktärter?

Luktärter älskar värme och bör planteras soligt. Undvik vindutsatta platser, då stänglarna lätt kan brytas av. Ställ gärna iordning växtplatsen någon vecka innan sådd eller utplantering. Jorden ska vara djup, väldränerad och mullrik.

Hur lång tid tar det för Luktärter att gro?

Fyll halva krukan med planteringsjord och resten med såjord. Peta ner luktärterna 1 cm, täck och vattna. Luktärter gror vid 16-20 grader efter ca 10-20 dagar.

Varför blommar inte min luktärt?

För lite av det goda. Börjar det närma sig slutet av sommaren och din sommarblomma har satt många frökapslar kan det helt enkelt vara så att den inte orkar blomma mer. Plantan har gjort sitt. ... Passa därför på att slösa med ringblomma och luktärt till dina buketter – det kommer att leda till längre blomning.

Varför blommar inte Luktärtorna?

De kräver bra jord (näringsrik och djup) samt vatten. Jag vet inte om dina luktärter upplever att de får för lite näring men kanske ska du ge dem lite mer. Har du tillgång till gräsklipp så ska det vara väldigt bra. Annars får du ge den varje gång du vattnar.

Kan man odla Luktärter i kruka?

Att odla luktärt i kruka är ett tacksamt sätt att få njuta av de väldoftande blommorna nära uteplatsen på altan eller balkong. ... Sänk ner hela krukan med plantorna i ett kärl med vatten så att de får stå och dra ett tag.

Hur beskära Luktärter?

Toppa plantorn när de är ca 10 cm genom att klippa bort det översta bladparet, så att det är två bladpar kvar. Detta gör att de förgrenar sig och blir kraftiga plantor som ger mycket blommor.