:

Hur får man en monstera att växa?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får man en monstera att växa?
 2. Vad ska man ha för jord till monstera?
 3. Hur räddar jag min monstera?
 4. Hur Ansa monstera?
 5. Hur snabbt växer monstera?
 6. Hur gammal kan en monstera bli?
 7. Hur sköta monstera Variegata?
 8. Hur tar man en stickling från monstera?
 9. Kan man rädda en Monstera?
 10. Hur tar man en stickling från Monstera?

Hur får man en monstera att växa?

Vill du att den ska bli stor och buskig så kan du ställa den lite mer ljust. Vattna ca en gång i veckan och låt den torka upp mellan vattningarna. När Monsteran växer till sig så dyker det upp luftrötter, dessa behövs för att ta upp fukt och näring.

Vad ska man ha för jord till monstera?

Om plantan står mörkare så bromsas dess tillväxt. Monstera gillar inte direkt solljus, och temperaturen ska hållas kring 18-22 ° C. Jorden till en Monstera ska vara näringsrik, luftig och sandig. Lämplig jord är Naturgödslad blomjord, eller Blomjord.

Hur räddar jag min monstera?

Vattna och låt växten återhämta sig efter färden. Till skillnad från många andra växter gillar monstera att ha det trångt om fötterna så välj gärna en kruka storlek mindre än vad du hade valt i vanliga fall. 🌿 Den bästa tiden för att plantera om en monstera är på våren när ljuset och värmen återvänder.

Hur Ansa monstera?

Klipp precis ovanför ett blad på stammen. Sätt sticklingen i kruka med mullrik, porös jord.

Hur snabbt växer monstera?

En monstera växer snabbt och eftersom den i vilt tillstånd växer som en klängväxt blir den snabbt reslig. Stora träd fungerar som fäste för monsteran i naturen, i hemmiljö gör en mosspinne samma nytta. Man behöver inte låta monsteran klättra, den kan också få växa fritt den blir då stor och bred.

Hur gammal kan en monstera bli?

Den kan bli riktigt stor, upp till 20 meter, och gammal, upp till 50 år. men som krukväxt blir den som högst 10 meter och bladen som längst en halvmeter i diameter. Den klättrar gärna på andra växter.

Hur sköta monstera Variegata?

Monstera Variegata – skötselråd

 1. Behov av ljus: Placera gärna din Monstera ljust eller i halvskugga, inte direkt i solljus.
 2. Behov av värme: Monsteran trivs bäst av lite värme, helst där det finns golvvärme eller där den generella temperaturen är runt 20 grader.
 3. Fukt: Spraya växtens blad med vatten några gånger per dag.

Hur tar man en stickling från monstera?

Ta en toppstickling som inte är alltför stor och inte har för många blad, 2-3 blad räcker bra. Ofta har plantorna luftrötter, klipp då av stjälken under en luftrot. Använd en vass, ren sax eller kniv. Låt sticklingen först få rota sig i vatten.

Kan man rädda en Monstera?

Om monsteran mår dåligt så blir de nya bladen mindre, När den mår bra igen blir de nya bli större och större igen. Sticklingar fungerar utmärkt. Klipp av en topp, klipp den gärna i flera delar men se till att det finns minst ett blad och en luftrot på varje del.

Hur tar man en stickling från Monstera?

Ta en toppstickling som inte är alltför stor och inte har för många blad, 2-3 blad räcker bra. Ofta har plantorna luftrötter, klipp då av stjälken under en luftrot. Använd en vass, ren sax eller kniv. Låt sticklingen först få rota sig i vatten.