:

Hur billigt är det i Bulgarien?

Innehållsförteckning:

  1. Hur billigt är det i Bulgarien?
  2. Vad är typiskt för Bulgarien?
  3. Var bor de flesta i Bulgarien?
  4. Vad ligger Bulgarien?
  5. Är Bulgarien ett fattigt land?
  6. Vad är det för valuta i Bulgarien?
  7. I vilken världsdel ligger Bulgarien?
  8. Vilket statsskick har Bulgarien?
  9. Vad jobbar man med i Bulgarien?
  10. Hur ser det ut i Bulgarien?

Hur billigt är det i Bulgarien?

Priserna på basprodukter i Bulgarien är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.96 gånger mindre för shopping i Bulgarien än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Bulgarien varierar från: 309 SEK (59 BGN) i Hostel till 518 SEK (99 BGN) i 3-stjärnigt hotell. ... Taxi startpris handlar om: 5.30 SEK (1.00 BGN).

Vad är typiskt för Bulgarien?

Demokrati och rättigheter. Bulgarien har en fungerade demokrati när det gäller val, partiverksamhet och maktskiften, men samhället plågas av omfattande korruption och brister inom medier och rättsväsen. Bulgarien har fått stark kritik för sin behandling av landets minoriteter, särskilt romerna.

Var bor de flesta i Bulgarien?

Bulgarien har en yta på 110 879 kvadratkilometer och cirka 7,1 miljoner invånare (2016); största stad är huvudstaden Sofia med 1,2 miljoner invånare.

Vad ligger Bulgarien?

Bulgarien ligger på östra Balkanhalvön och har kust mot Svarta havet i öster. I norr är Donau gränsflod mot Rumänien med undantag för sträckan mellan staden Silistra, där floden vänder mot norr, och Svarta havet. Till ytan är landet ungefär en fjärdedel så stort som Sverige.

Är Bulgarien ett fattigt land?

Bulgarien är EU:s fattigaste medlemsland – inkomsten per person ligger under hälften av EU-genomsnittet med en låg om än positiv tillväxt. I landet är 140 000 personer långtidsarbetslösa. Av Bulgariens befolkning lever ca tio procent under den nationella fattigdomsgränsen.

Vad är det för valuta i Bulgarien?

Lev Bulgaria/Currencies Bulgarien - Bulgarisk Lev (BGN) Bulgarien är med i EU men inte EMU, därför använder de sin egen valuta Lev (BNG). De önskar dock gå med i EMU och införa Euron, men inget datum är angett. Tips!

I vilken världsdel ligger Bulgarien?

Europa Bulgaria/Continent

Vilket statsskick har Bulgarien?

Parlamentarism EnhetsstatParlamentarisk republikUnitary parliamentary republic Bulgaria/Government

Vad jobbar man med i Bulgarien?

Det finns både svenska och utländska företag i Bulgarien som uppfyller detta. Majoriteten är callcenter där du kan jobba på svenska eller engelska som kundtjänstagent eller telefonförsäljare mot svensk eller engelskspråkig marknad.

Hur ser det ut i Bulgarien?

Bulgarien är ett bergigt land. Mellan bergskedjorna breder bördiga slätter ut sig. ... Bulgarien ligger på samma breddgrad som norra Spanien och södra Frankrike. Temperaturen vid Svarta havet ligger från mitten av maj till slutet av september kring 20-30 grader i luften och 20-25 i vattnet.