:

Hur hittar man personer som avlidit?

Innehållsförteckning:

  1. Hur hittar man personer som avlidit?
  2. Hur får man dödsbevis?
  3. Vem dog nyss?
  4. Hur lång tid tar det att få dödsbevis?
  5. Vem kan få Dödsfallsintyg?

Hur hittar man personer som avlidit?

Källan är kyrkans död- och begravningsbok. Dödboken är en i datum kronologisk förteckning över avlidna personer i församlingen. Registret innehåller uppgifter från församlingar i Gotlands, Jämtlands och Västernorrlands län. Observera att en del av församlingarna kan förekomma i mer än ett register.

Hur får man dödsbevis?

När en person avlider utfärdas ett dödsbevis. Det är ett intyg som utfärdas av den läkare som konstaterat dödsfallet. Om dödsfallet var väntat kan en legitimerad sjuksköterska konstatera dödsfallet, men det är ändå läkaren som ansvarar för att fylla i dödsbeviset.

Vem dog nyss?

Den amerikanske skådespelaren Kirk Douglas avled 5 februari, 103 år gammal. Den italienska operasångerskan Mirella Freni avled 9 februari, 84 år gammal. Den svenske skådespelaren och regissören Olof Thunberg avled 24 februari, 94 år gammal. Den egyptiske presidenten Hosni Mubarak avled 25 februari, 91 år gammal.

Hur lång tid tar det att få dödsbevis?

Det tar normalt någon dag för uppgiften att registreras hos Skatteverket. Därefter meddelar Skatteverket att en person avlidit via ett speciellt informationssystem som andra myndigheter och många privata företag, banker och försäkringsbolag är kopplade till. Ofta sker detta automatiskt.

Vem kan få Dödsfallsintyg?

Ett dödsfallsintyg är en offentlig handling, och vem som helst kan beställa ett. Du som företräder dödsboet kan ringa till Skatteverket, så snart de har registrerat dödsfallet, och beställa ett dödsfallsintyg att visa upp på banker och andra företag.