:

Varför kommer det flytningar?

Innehållsförteckning:

 1. Varför kommer det flytningar?
 2. Hur får jag bort flytningar?
 3. Varför får barn flytningar?
 4. Varför luktar mitt underliv surt?
 5. Varför kommer det brunt ur snippan?
 6. Hur får man Äggstocksinflammation?
 7. Varför missfärgas trosor?

Varför kommer det flytningar?

Flytningar gör slemhinnorna i slidan fuktiga. De håller slidan ren och skyddar mot infektioner. Lubrikationen är kroppens eget glidmedel och gör att det ska kännas skönt och vara lätt att föra in något i slidan vid sex. Ibland kan det kännas som att du får mer flytningar strax efter ett slidsamlag utan kondom.

Hur får jag bort flytningar?

Vad kan jag göra själv?

 1. Använd barnolja i stället för tvål när du tvättar underlivet.
 2. Lufta underlivet om du tycker att du har för mycket flytningar eller känner att underlivet är torrt.
 3. Använd inte kläder som sitter tajt runt underlivet.
 4. Använd tampong bara när du har mens, inte på grund av flytningar.

Varför får barn flytningar?

Olika typer av flytningar Flytningar från slidan hos barn orsakas oftast av bakterier som vanligtvis finns i halsen. Bakterierna kommer till slidan genom att barnet rör vid underlivet. Flytningar tillsammans med kraftig rodnad, sveda eller smärta orsakas oftast av streptokocker. Springmask kan ibland ge flytningar.

Varför luktar mitt underliv surt?

Det finns alltid bakterier i slidan. Bakteriell vaginos innebär att det har blivit obalans bland de bakterierna. Det vanligaste symtomet är flytningar som luktar illa. Bakteriell vaginos är vanligt och behandlas med läkemedel som hämmar eller dödar bakterier.

Varför kommer det brunt ur snippan?

Brunaktiga flytningar kan vara tecken på en infektion eller en obalans i underlivet, något som kan behöva behandlas. Om du/ni inte redan testat er för klamydia är detta också något som rekommenderas vid småblödningar.

Hur får man Äggstocksinflammation?

Den vanligaste orsaken till äggledarinflammation är könssjukdomar, till exempel klamydia och gonorré. Du kan också få äggledarinflammation efter en abort eller om du har fått en kopparspiral eller en hormonspiral insatt, men det är ovanligt. Du kan en infektion i livmodern om du har fått ett missfall.

Varför missfärgas trosor?

Den kan bli både ljusare eller missfärgad och det beror faktiskt på underlivets ph-värde. Eller slidans, närmare bestämt. För i slidan ska det vara en sur miljö (det är därför du ska vara försiktig med att tvätta dig med tvål där) och ph-värdet ska ligga mellan 3,8 och 4,5.