:

Vilka konsekvenser kommer växthuseffekten i huvudsak att innebära?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka konsekvenser kommer växthuseffekten i huvudsak att innebära?
  2. Har växthuseffekt?
  3. Vilket ämne påverkar växthuseffekten minst?
  4. Vilka konsekvenser kan vi förvänta oss av den globala temperaturhöjningen?
  5. Vad betyder Återkopplingsmekanism?

Vilka konsekvenser kommer växthuseffekten i huvudsak att innebära?

Haven blir varmare och surare När haven blir varmare flyttar fiskbestånd mot polerna. Haven vid polerna förväntas bli invaderade av många nya arter, medan hav i tropikerna förväntas uppleva en hög lokal utrotningstakt.

Har växthuseffekt?

Vissa av gaserna, bland annat vattenånga, koldioxid, metan och lustgas, är så kallade växthusgaser. Växthusgaserna har egenskaper som gör att de kan absorbera vissa våglängder av den värmestrålning som är på väg att lämna jorden. ... Fenomenet kallas för växthuseffekten och den är nödvändig för allt liv på jorden.

Vilket ämne påverkar växthuseffekten minst?

Naturgas. Naturgas ger lägst utsläpp av koldioxid per energienhet jämfört med andra fossila bränslen. Däremot finns risker för annan klimatpåverkan. Naturgas består framför allt av gasen metan som har en klimatpåverkan som är 34 gånger högre än koldioxid (utifrån FN:s klimatpanels rapport 2013).

Vilka konsekvenser kan vi förvänta oss av den globala temperaturhöjningen?

Värmeböljor: Omkring 14 procent av världens befolkning kommer att utsättas för extrema värmeböljor minst en gång vart femte år om medeltemperaturen ökar med 1,5 grader. Överstiger temperaturökningen två grader kommer över en tredjedel av världens befolkning (37 procent) att utsättas för samma risk.

Vad betyder Återkopplingsmekanism?

Återkopplingsmekanismer. En inledande påverkan på klimatsystemet leder ofta till ytterligare förändringar som antingen motverkar eller förstärker den ursprungliga verkan. Återkopplingsmekanismer kan antingen bidra till ökad stabilitet (negativ återkoppling) hos ett system eller minska den (positiv återkoppling).