:

Vad gör fjärilen?

Innehållsförteckning:

 1. Vad gör fjärilen?
 2. Vad är puppan gjord av?
 3. Vad heter fjärilen?
 4. Vad gillar fjärilslarver att äta?
 5. Var lägger fjärilar sina ägg?
 6. Hur blir en larv till?

Vad gör fjärilen?

Fjärilar är viktiga pollinatörer. Pollination är en ekosystemtjänst, vilket är något som naturen bara gör, ofta helt gratis dessutom, och som vi drar nytta av. Många blommor är helt beroende av fjärilar för sin pollination. Fjärilar är beroende av söta vätskor för att få i sig den näring och energi som de behöver.

Vad är puppan gjord av?

Puppa[redigera | redigera wikitext] En puppa är ett utvecklingsstadium mellan larv och fullbildad insekt (imago) hos de insekter som har en fullständig metamorfos. Puppan befinner sig i vila och inget näringsintag förekommer. Puppan är oftast orörlig.

Vad heter fjärilen?

25 vanliga fjärilar i trädgården – så känner du igen dem

 • Nässelfjäril (Aglais urticae). ...
 • Påfågelöga (Inachis io). ...
 • Citronfjäril (Gonepteryx rhamni). ...
 • Sorgmantel (Nymphalis antiopa). ...
 • Vinbärsfuks (Polygonia c-album). ...
 • Aurorafjäril (Anthocaris cardamines). ...
 • Grönsnabbvinge (Callophrys rubi).

Vad gillar fjärilslarver att äta?

Flera av våra vanliga fjärilsarter som nässelfjäril och påfågelöga har nässlor som sin värdväxt. Det innebär att äggen läggs på nässlor och sedan när larverna kläcks så äter de nässlor. Praktiskt att kläckas mitt i maten. Äggen är riktigt riktigt små men med lite tur så hittar du ägg om du letar på bladens undersida.

Var lägger fjärilar sina ägg?

Fjärilens liv börjar som ägg. När fjärilshonorna lägger sina ägg fäster hon dem på undersidan av ett blad. Men hon väljer inte vilket blad som helst - utan bladet till den växt som larven sedan kan äta. Olika arter fjärilar använder sig nämligen av olika växter, och de är riktiga födo- specia- lister.

Hur blir en larv till?

Larven utvecklas i ägget, och kan efter ett par, tre veckor äta sig ur ägget. Det primära är nu att växa. Larvens hud växer eller tänjs inte efterhand som larven blir större. Därför måste den byta hud flera gånger, ömsa.