:

Hur använder man Gaskök?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man Gaskök?
  2. Vart får man använda stormkök?
  3. Hur släcka stormkök?
  4. Vad kan man göra med stormkök?
  5. Vad finns det för fördelar med stormkök?
  6. Vad finns det för risker med att laga mat på stormkök?
  7. Kan man använda tändvätska i stormkök?

Hur använder man Gaskök?

Olika gas funkar i olika temperaturer. Vanlig gas fungerar ner till ungefär -5, men för temperaturer mellan -5 och -20 måste du använda vintergas. När du tänder ett gaskök sätter du fast brännaren på köket. Kontrollera att vredet på slangen är avstängd, det vill säga är vridet mot ett minustecken.

Vart får man använda stormkök?

Det innebär att användning av stormkök med gas- eller spritlåga är tillåtet så länge mark eller annat underlag inte skadas.

Hur släcka stormkök?

Ta med brännaren till bränsleflaskan som finns på ett ställe långt bort från maten. Har du fått t-röd på händerna så ta inte i maten - det smakar illa! Det finns ett lock till brännaren som man kan använda till att släcka lågan med. Ta ur gummipackningen först i så fall.

Vad kan man göra med stormkök?

  1. One pot med tortellini, pancetta och körsbärstomater. Laga mat på stormkök i naturen är enkelt om du använder det här receptet. ...
  2. Couscous med chorizo, ärtor och ajvar. ...
  3. Ramen med svamp, morötter och tofu. ...
  4. Krämigt kokosris med curry, stekt ägg och sesamfrö ...
  5. Bananquesedilla med nutella och hackade jordnötter.

Vad finns det för fördelar med stormkök?

Fördelar med spritkök Lågt pris: Stormkök med spritbrännare är billigare än gasolkök och multifuelkök. Låg vikt: Spritkök har en lägre vikt än andra stormkök. Enkel att använda: Detta är det lättaste köket att använda.

Vad finns det för risker med att laga mat på stormkök?

Under vintern och på hög höjd fungerar gasolkök inte så bra. Kylan eller lufttrycket gör att du inte får tillräckligt tryck i gastuben, och därmed försämras effekten. Det finns gas som är mer vinteranpassad, men den klarar inte låga temperaturer.

Kan man använda tändvätska i stormkök?

Fotogen. Fotogen kan användas i vissa typer av stormkök och kaminer. Dess största fördel är att det kan lagras i 10 år i rätt typ av behållare. Lysfotogen, tändvätska och lampolja är i princip samma sak som fotogen, men något renare (=luktar mindre) och dyrare.