:

Vad kostar det att sätta fasader på tänderna?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att sätta fasader på tänderna?
  2. Hur gör man skalfasader?
  3. Hur gör man porslinsfasader?
  4. Varför skalfasader?
  5. Vad kostar det att slipa ner tänderna?
  6. Kan porslinsfasader missfärgas?
  7. Hur länge sitter skalfasader?
  8. Hur länge håller fasad tänder?
  9. Kan Porslintänder missfärgas?

Vad kostar det att sätta fasader på tänderna?

Det är flera faktorer som väger in, exempelvis behandlingens omfattning och komplexitet, avgifter till tandtekniker, val av tandläkare, uppskattad tidsåtgång, förväntningar på resultatet och individuella förutsättningar. Kostnaden per fasad kan komma att landa mellan 9 000 och 12 000 kronor.

Hur gör man skalfasader?

Fasaderna läggs som ett lövtunt skikt på tänderna, vanligen på framtänderna, och gör att de ser vitare och jämnare ut. Tänderna prepareras först med en särskild syragel för att ge bästa möjliga fäste för fasaderna. Sedan limmas fasaderna på plats med en speciell så kallad cement.

Hur gör man porslinsfasader?

Så går behandlingen till När förarbetet är klart gör man ett avtryck av tänderna som ska behandlas. En modell tas fram och skickas till ett tandtekniskt laboratorium. Fasaderna framställs med hjälp av en dator. Porslinsfasaderna limmas sedan fast på tändernas framsida med ett mycket starkt lim.

Varför skalfasader?

Skalen fästs på tandens framsida och förändrar färg, form och storlek på tanden. Skalfasader är en behandling som används när estetiska skönhetsfel som exempelvis sprickor, snedställningar, förslitningar eller missfärgningar ska åtgärdas. Ett tunt skal fästs på de tänder som ska förändras.

Vad kostar det att slipa ner tänderna?

Pris: från 985kr kronor beroende på omfattning. Om du har större behandlingsbehov behöver du komma flera gånger.

Kan porslinsfasader missfärgas?

Hur länge håller en fasad? Om fasaden är i plast kan den ofta missfärgas under en kortare eller längre period pga. den mikroporösa strukturen i plasten. Om du får gjort en fasad i helkeramiskt porslin undviker du missfärgningen.

Hur länge sitter skalfasader?

Oftast är de dyrare än varianter i plast. Men porslinsfasader håller i runt 10–25 år om du tar hand om dem som dina vanliga tänder, medan skalfasader i plast bara har en hållbarhet på upp till 5 år.

Hur länge håller fasad tänder?

De håller vanligtvis i mellan fem och sju år och behöver sedan bytas ut. porslinsfasader. Porslinsfasader (keramikfasader) är specialutformade för att passa dina tänder, så de kräver två tandläkarbesök för proceduren – ett för att förbereda tänderna för fasaderna och ytterligare ett för att sätta fasaderna på plats.

Kan Porslintänder missfärgas?

en väldigt synlig fyllning på en framtand. Samma princip gäller för porslinständer, kronor, tandsmycken etc.. Inget av dessa material skadas av tandblekningen, men man måste ha i åtanke att den del av tanden som är täckt inte kommer blekas.