:

När ska man använda målartvätt?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man använda målartvätt?
  2. Kan man använda Yes som målartvätt?
  3. Kan man göra egen målartvätt?
  4. Kan man Målartvätta med såpa?
  5. Hur använder man målartvätt?
  6. Kan man använda lacknafta som målartvätt?
  7. Hur mycket Yes till fasadtvätt?

När ska man använda målartvätt?

Målartvätt är ett färdigblandat medel för effektiv rengöring inomhus före målning. Målartvätt tar bort fett och smuts m m. Behandlade ytor blir rena och mattas ned, vilket ger ett bra fäste för ny färg. Du kan också använda Målartvätt till grovrengöring av t ex sotiga ytor eller andra kraftigt smutsade ytor.

Kan man använda Yes som målartvätt?

För några år sedan gjorde Folksam ett test av målartvätt som visade att vanligt Yes diskmedel är lika bra och i vissa fall bättre mot mögel och alger än dyr målartvätt från färgaffären, Yes är också mer miljövänligt.

Kan man göra egen målartvätt?

2- 3 msk per disk. Ev hink ljummet vatten, en påse citronsyra, 1/2 - 1 dl såpa. Tvätta med det, och du behöver inte ens skölja efter.

Kan man Målartvätta med såpa?

Det är viktigt att all målning görs på torrt, rent och fast underlag. Skrapa och tvätta därför alltid ytan innan du börjar måla. Vid utomhusmålning med linoljefärg spädes det första och andra färgskiktet för bättre utstrykning, penetration och vidhäftning.

Hur använder man målartvätt?

Vid lättare rengöring blandas 1 del Målartvätt med 20 delar vatten. Vid starkt nedsmutsade ytor blandas 1 del Målartvätt med 10 delar vatten. Den färdiga blandningen påförs med svamp eller borste på den nedsmutsade ytan. Låt blandningen verka några minuter och borsta sedan ytan.

Kan man använda lacknafta som målartvätt?

Provade med några olika lösningsmedel och lacknafta verkade bita bra för att få bort fläckarna.

Hur mycket Yes till fasadtvätt?

Ett gott råd är att INTE tvätta fasaden med Yes. Det är ett diskmedel och inte en fasadtvätt. Dessutom så löddrar det fruktansvärt mycket så det är viktigt att man sköljer mycket mycket noggrannt. Om man inte får bort allt diskmedel så kan det drabba vidhäftningen av färgen när man målar.