:

Finns det mask i jordgubbar?

Innehållsförteckning:

  1. Finns det mask i jordgubbar?
  2. Hur får jag bort gröna larver på rosor?
  3. Hur får man bort Bladlarver?
  4. Hur rengör man jordgubbar?
  5. Vad äter på Jordgubbsbladen?
  6. Hur få bort Grönsaksfly?
  7. Hur få bort löss på rosor?
  8. Hur blir man av med fjärilslarver?
  9. Hur får man bort Grönsaksfly?

Finns det mask i jordgubbar?

Tyvärr är jordgubbar känsliga mot ett flertal olika sorters skadedjur, både t. ex. maskar och mögel. Det är svårt att förhindra dessa angrepp annat än med ovan nämnda metoder, d.v.s. täcka jorden och se till att plantorna har goda förhållanden att växa i.

Hur får jag bort gröna larver på rosor?

Så här blir du av med dem:

  1. Plocka för hand alla angrepp du ser och släng i soporna; ihopklibbade blad, larver och puppor.
  2. Spruta med ett biologiskt bekämpningsmedel, Turex, som innehåller bakterien Bacillus thuringiensis. Den drabbar bara fjärlslarver som äter av de behandlade bladen.
BE

Hur får man bort Bladlarver?

Bekämpning av malar och fjärilar Spruta hela plantan, både ovan, under blad och från sidorna för att uppnå god täckningsgrad för bästa effekt. Behandlingen kan behövas upprepas med en till två veckors mellanrum beroende på hur allvarligt angreppet är.

Hur rengör man jordgubbar?

Gör så här:

  1. Blanda 1 deciliter vinäger och 5 deciliter vatten i en skål.
  2. Lägg i jordgubbarna och låt dem bada i vinägerblandningen i några minuter.
  3. Häll försiktigt över jordgubbarna i ett durkslag och låt rinna av.
  4. Lägg jordgubbarna på lite papper och ställ in i kylen.

Vad äter på Jordgubbsbladen?

Jordgubbsmjöllus är en ca 1 mm lång insekt med vita vingar. Dess larver suger växtsafter och utsöndrar honungsdagg på jordgubbsbladen.

Hur få bort Grönsaksfly?

Om du inte rår på larverna finns effektiv biologisk bekämpning. Turex larvskydd som består av bakterien Bacillus thuringiensis har länge använts med mycket gott resultat i utomhusodlingar mot fjärilslarver. Den sprayas ut på begärliga växters blad.

Hur få bort löss på rosor?

Såplösning: Blanda 1 matsked såpa (oparfymerad) med 1 liter vatten. Spreja rosorna med denna blandning i flera dagar. Avkok på brännässla: Använd i flera dagar tills de angripna områdena är fria från bladlöss. Ta bort svårt skadade delar av rosorna.

Hur blir man av med fjärilslarver?

För att bekämpa fjärilslarver gäller det att behandla så fort de första larverna uppträder. Det är viktigt att hela den angripna ytan behandlas och att larverna träffas av nematodlösningen. Larver som inte kommer i kontakt med lösningen blir inte infekterade.

Hur får man bort Grönsaksfly?

Odlingstunnel med insektsnät eller fiberduk är det absolut bästa sättet att fysiskt hindra flygande insekter att kunna lägga ägg vid begärliga växter i grönsakslandet. Fiberduken kan dock bli för varm för vissa växter som kål under högsommaren, då funkar de finmaskiga näten bättre.